Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2014 08:07 - Цялата им прелест майкина
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 18241 Коментари: 7 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Разказвам за новите “подвизи” на моите стари любимци червено-кафяво-черните блогъри. А допълнението “майкина” е друг начин пак да им кажа да вървят на майната си. Бъдещата България няма нужда от тях. Тя ще се осъществи толкова по-бързо, колкото по-скоро ТЕЗИ и ТАКИВА останат в миналото й. Това не е моя присъда. Такъв е прочитът на записките по българските събития. Аз само ще го припомня в следващите петнадесетина реда като въведение към днешното и най-скорошното предстоящо.

45 години ТЕ градяха комунистическа България. Уж неотменима исторически, вечна и т.н., а за десет дни ТЕ, а не НИЕ, се отказаха не само от изграденото и изграждащото се, а от самите си “хилядолетни” идеи и символи. Отказаха се от Мечтите си. На какво са се надявали тогава? Че ще се върнат на бял кон ли? За следващите 25 години “Наше дело правое. Победа будет за нами.” се проваля четири пъти (Луканов-1990, Виденов-1996, Станишев-2008, Орешарски-2014). С гръм и трясък! Без да броим полуопитите им с чужди ръце да опекат собствената си баница – Дим.Попов-1991 и Беров-1993, Костов1997 и Царят-2001..

Обърнете внимание на политическата градация в това как червената партия се демократизира. “Демократизира”?! Каква нежна дума, която замества истината, че Партията БСП умира. Умира, защото Демокрацията за тази партия е смърт. Мъчителна смърт.

Последният им опит да ни управляват чрез Бойко Борисов-2009/2012 завърши трагично. Въпросният живков бодигард, мутра, трафикант, комунист... се оказа неувираща кратуна за техния огън. Тиква, тиква, ама разбираща, че България има бъдеще само чрез демократична Европа. Затова и цялото партийно войнство се обедини, въстана в 2013, под стария вече лозунг “Нашата цел е да свалим ГЕРБ от власт” и новият след година– “Да не допуснем ГЕРБ отново да вземе властта”. Пътьом ще кажа, че правилната бюлетина за изборите на 5 октомври, от гледна точка на нова България, е на онези партии, които НЕ ТВЪРДЯТ ТОВА.

Сега да се върна в моето частно изследователско поле – “червените перодръжки” в днешните български медии и в още по-частната област – тези червени пера, изявяващи се в блога BLOG.BG.  

Общата им характеристика е простотия. Простотия във всичките й форми. От обикновената буквална в битието до най-висшата й форма в съзнанието – неразбирането и отхвърлянето на смисъла на съществуване на Човека.

Започвам с конкретни примери. Книги мога да напиша от тях, ама нейсе. На пропуснатите се извинявам много.  

Цитирам (от 24-09-2014): “първият ексемпляр е намерен от чешките стрци и славянски труженички потурчили го за делото на Славяните и Братята им от Солун Апостолите Грим донесли педикюра на бг швестерлъка с кнза им педерст от Виената и другия пидал батбурга не заплодили и ина шопкиня та е наложило по метода на бабушка им да се катерят по два гренадиря в спалните им един за гъза фердинадски друг за втората му съпруга Първата не издържала на педерастията му и алековщината на строителите на капитализъма и надоела иона се предала Богу за да остане в Историята, като първата българска княгиня след райна отишла си девствена”

Познахте ли го? А разбрахте ли му нещо? Освен къде го най сърби.

Да ви подскажа – не е kenefski. Макар нивото му на Кенефски да е същото като на горния. Слушайте: (25.09 - Заради сваления Боинг, Плевнята + Бараката се изнасят от хунто-тресавището Усрайна, затапвайки фашагите на Валцман Прасенко с Южен коридор и Азербайджан-чалми)

“Зърнах ПИСКОВАща, ВМИРисаност и НАДРИШКО, в един глупав пост, където некъв КОТЕЛЕН ОГНЯР-евреин и без 1 ден авиационен стаж, изопачаваше Циолоковски, Гагарин и техните руски колеги, по подобие на Дявола, четящ Божествената Библия, вменявайки виновност на невинните. Но...   На тези блогови герои-жалкари и психо-уроди им предстоят нови настройки на чипа с инструкции, защото... Заради сваления Боинг в Усрайна, Плевнята + Бараката слагат Азербайджански чалми и се изнасят от хунто-тресавището Усрайна, затапвайки превратаджийския Валцман Прасенко с друга тръба, тази на Южния газов коридор от Азербайджан-чалмалиите...  Анадън, кюпекоолу ПИСКОВАща, ВМИРисаност и НАДРИШКО?”

Нивото на този блогър с изящния ник Кенефски толкова допада на един друг – nikikm, че той пита с тревога (на 6-08-2014) “Къде е блогът на Кенефски”: - “Въпросът ми е към всички,които знаят нещо по случая,към ръководството на блога и...към тези,които няма да ми отговорят. Къде е блогът на Кенефски!??? Отстранен, блокиран, изгонен, арестуван, цензура или какво? На всички ни може да се случи и най-вероятно ще се случи,въпрос на време! Предполагам ви е ясно! Става въпрос не за тези,които  пишат за рози,любов,цветя и сълзи,да не ми се обиждат!.
Та, какво става с  Кенефски? Някой знае ли? Господа началници на блога,да не е пуснал нещо по-така,дето вреди на здравето???
А може и да е нещо техническо,де да знам! Дай-Боже!”

О-о-о, на мястото си е, бе драги. На ден 8-ми август се е обадил един път, на ден 9-ти – 3 пъти, за целия месец август – цели 17 пъти. А и аз токущо го цитирах – от 25 септември. Но какво му плащащ? Заръчали му на “новата медия” да пита и той пита. Така де – трябва да се възражда страхът от цензурата на Цвъко! И то къде? В блога BLOG.BG, представете си! Смехория. Впрочем обърнете внимание на датата на предупреждението за “цензурата” – само ден след насрочването на изборите на 5 октомври. Ах, този nikikm, какъв палавник е.

Интересни са и два коментара към постинга, дето nikikm пита:

Sartorium му праща отговор - Вероятно се е загубил в необятните дебри на собствената си глупост. (06.08 22:52) на което nikikm му отговаря така: (23:45) - Той не е глупав! В дебрите на собствената си глупост са хора, които коментират,като теб!Макар да се мислиш за умен,най-вероятно.Типично за глупаци!

Понеже отворих дума за изящника Фекалски и за постингите му, през август 2014, намерих един друг негов постинг (27.08 12:37) – “Почина на 94 г. уважаваният евреин Валери Петров, роден като Валери Нисим Меворах, приел протестантсвото като Валери Нисимов Петров...Български поет, сценарист,”

Вижте колко внимателно и нежно можел да пише този лайнярин, когато става дума за комунисти, изкачили се на обществения връх по гърбовете на убитите си врагове – и буквално, и преносно: ...Валери Петров заявяваше открито своята гражданска позиция, но го правеше без излишни фанфари и не под светлините на прожекторите...А тихо, като един достоен българин. Малката му, почти немощна фигура можеше да бъде видяна в редиците на зимните протести, а преди това – сред учените от БАН, които протестираха срещу орязването на бюджета на академията. Такъв е бил винаги Валери Петров – скромен, неподкупен, истински жрец на римуваното слово.. Лека му пръст, дай Боже всеки му такава автобиография! Съболезнования и поклон!”

Какви чисти души били тези комунисти... Добавям към автобиографията(?) на Петров, написана от Кенефски(!). моите съболезнования без поклон.

След като нае(б.а.) - тази велика досетка видях в блога на един от  преждеспоменатите  - тъща си и Марая Кери, “старият” блогър peteff се прекръсти на 5eff, но си остана също така лайняр.

Има един блогър fascindo. Истински прост, ама с претенции. Т.е. не разбиращ колко се излага. В тази плоскост е неповторим, уникален. (Чакайте, сега се сетих за ackoleff, ама той не се обаждал от европейските избори през май, така че не е за този актуален постинг.) Та, за fascindo:

Оня ден (26.09 15:44) намирам следния постинг, подписан от него – “Проститутка+крадец=политик”. Чета, че тази идея дошла в ... в главата му на fascindo от един друг постинг, този път на kostas с подобно съдържание. Следва едно стихотворение неясно чие. Вероятно на цитирания kostas. Съдя така, защото fascindo си пада, забелязал съм, по преписване на чужди стихотворения. (Вижте например моя постинг “Блогъри с кафяв цвят от 10 юли 2013, където ще намерите цитирано стихотворението “Протестиращо лайно и политик” от Андрей Слабаков.)

Няколко реда от новото стихотворение “Цецка за Бойко припява:

“Баба Цецка се напила/ сума чаши потрошила/ бате Бойко щом видяла/ върху маса се качила/ музата й долетяла/ плеснала с ръце, запяла:/ „Бойко, пиле – лидер наш/ бате тебе те наричам/ че съм стара не отричам/ но те много уважавам/ да бях млада и приставам./ Виж Лилянчето, горката/ очи влажни в теб е впила/ само с поглед я дари/ и близнаци ще роди. ...

И т.н. до поантата в края: “Нека падат Парламенти/ ти да трупаш дивиденти/ нека мре народа прост/ щом не си на висок пост.”

Да кажа, завършвайки, няколко думи за оригиналния принос на fascindo във въпросния постинг. Добавил е снимките на политиците, които според него са крадци и проститутки (по реда, представен в постинга): Вежди Рашидов. Трайчо Трайков, Росен Плевнелиев, Мартин Димитров, Евгени Бакърджиев, Цветан Цветанов, Александър Томов, Емел Етем, Стефан Софиянски, Искра Фидосова, Красимир Каракачанов, Яне Янев. Татяна Дончева, Миглена Кунева, Симеон Дянков, Лютви Местан, Сергей Игнатов, Сергей Станишев, Тотю Младенов, Цветелин Кънчев, Алексей Петров, Милен Велчев, Емилия Масларова, Иван Костов, Георги Първанов, Ахмед Доган. Мирослав Найденов, Бойко Борисов, Волен Сидеров, Румен Петков, Румен Овчаров, Симеон II.

Объркана работа. В един кюп нови, стари, забравени, дори вътре е и Алексей Петров, който не е политик... Ама това е естествено, тъй като главата на fascindo-то е объркана. И не е добре човекът – забравил е, че до преди няколко месеца Сидеров и местанците му бяха кумирите.

Нямаше да се подигравам с горкия човечец, защото глупаците са за съжаление, а не за кашмер, обаче чуйте следното:

На 14-09-2014 блогърът fascindo публикува постинг “Да гласуваш с 00 не е престъпление”. Добре, така мисли човекът, има право – ще кажете. Добре, ама “гвоздеят” в постинга е един колаж с обърканите политици, за които той ни внушава, че не бива да им имаме вяра. Именно затова му изпратих следния коментар: 14.09 07:21 - Гледам на картинката има само ГЕРБ, РБ и Царя (?) Няма червени, няма кафяви, няма черни, няма нецензурирани. Що така? Да представяш своето мнение за мнение на ЦЯЛ народ, е престъпление, fascindo!

И получих такъв отговор: 14.09 13:44 - dobronameren, твоите хора са под No 01, под No 20, под No 28 и под No 29! Не бъди недобронамерен с мнението си! Моето мнение е бюлетина No 00, което НЕ е престъпление. Анадъмо?

Да внеса пояснение. Номерата за които говори fascindo, са от избирателния списък на партиите, изтеглен с жребий в ЦИК. Който той е поместил под снимката с подбраните политици. Глупакът твърди, че това е списък за предстоящите избори, ама не е така. Списъкът наистина е утвърден от ЦИК, но за отминалите избори за европейски парламент през м.май. Е, тука вече “го утепах”! Пратих му следното:

15-09.15:23 – “Ех, мили ми fascindo. Не разбрах от кои съм. И ти не знаеш, пишеш глупости: позволявам си да отбележа, че този, който е "под No29", е и под "No1". А на всичкото отгоре списъкът ти с изборните номера на партиите НЯМА НИЩО ОБЩО с изборите на 5.10.2014. Закъснял си във времето. Не ставаш бе, драги.  Още нещо! Ти като не искаш да гласуваш, не гласувай. Това си е твой избор. Но да го натрапваш на всички останали, нямаш право! Ти разбираш ли това?”

Какво се случи, питате? Ами fascindo се скри. Не пусна този мой коментар. Не пусна и следващия: (18-09. 9:00) “fascindo, изпращам ти ВТОРИ път коментар, че постинга ти е фалшив. Ако искаш, го забрани, както го забрани първия път. Но спасение нямаш. Ще те публикувам в цялата ти свежест в моя блог.”

Което и правя сега!

Fascindo е ясен, но обяснете ми от какво се е възбудила моята стара позната kolchakova. Мислех си, че се е кротнала. През последната една година публикуваше само материали за “клуб 50+”. Нормални, разбираеми, човешки. Но семката си е семка. Падна Орешарски от власт и ето:

Само 25 МИНУТИ (сравнете, ако не вярвате!) след като fascindo  използва формула в заглавието си, наша Анна прави същото:

26-09 16:09 - Паяци + сензори = София, Автор: kolchakova

В който се възмущава, че “в София слагат 26 радарни сензора, за да следят нивото на реките. (Ако индийците видят на кое в София казваме "река", много ще се озадачат. И не само те.) Та за тези датчици отиват почти един милион евро. Не се сещам в България да има по-належащо място, на което приливната вълна да трябва да се улови на мига. Не случайно сме първи и засега единствени в Европа по слагането на тези устройства. И кметът ще получава на всеки четири часа информация с есемес, а ако завали - и по-често. Искрено се надявам всеки есемес да пристига със сиренен вой, който не подлежи на промяна. Щото преди се надявах тези канали по центъра да ги покрият с нещо и да ги превърнат в паркинги. Ама тогава откъде пари за глупости?”

Какво си мислите? Да не е същото, каквото и аз – че kolchakova и fascindo получават инструкциите си от едно и също място!

На тези сбирки ходят и други блогъри и блогърки. Прескачам Гина, която ходи по пазара в Брюксел да срещне на нейното ниво канадци от български произход. Прескачам и други. Например Aip55, който бил заменил политическото писане в блога с ходене по баровете на морския курорт в Дружба-Варна (20-09-2014), за да срещне една мадама, която се наакала в негово присъствие, и freeoldmen-a, който в отговор на признанията му на горния, му е пратил такъв коментар:

20.09 17:16 - Какво ли не става по морето!

Моят най-голям потрес беше, когато симпатична крехка полякиня се оказа с толкова големи косми по зърната на гърдите, че се задавих в тъмното...Нищо, изкашлях ги и продължих. Ти за едно невинно разстройство...:-)

Прескачам и блогърката vishnichka по съвсем прозаична причина – изтрила е всичките си 212 постинга и в блога й няма нищо. Изчаква. Нищо де, и аз чакам да се появи/появят. Дотогава се забавлявам с пишещите, които не са се отказали от борбата срещу ГЕРБ и ЕС. Ето ви един коментар на kasnaprolet9999 – нерде не (към постинга на kolchakova “Реплика към негласувалите”):

“Много неща се видяха от това изказване. Борисов сравни евродепутатите с футболен отбор, такива са му представите. И веднага резултатите от тези избори ги прехвърли към парламентарните, за него явно разлика няма. Е, ти ще си направиш своите изводи коя е по-правилната за следващия път, ако все още има Европейски съюз. Не са ни питали дали сме го искали, но никой не излезе на протест против влизането ни в него, близо 5 г., до като екипът на Миглена Кунева отваряше и затваряше глави. Надявахме се на по-добро бъдеще, на търсене на справедлива наказателна отговорност за всички, които не спазват законите, на създаване на по- добър бизнес-климат и развита икономика, повече работни места и т.н. Вместо това се създаваха добри условия само за партийните фирми на тези, които са на власт, а останалите се водеха умишлено до фалит. Така не се създава силна икономика и конкурентноспособни дружества, респ. силна държава.
Ето за това не гласувах за нито една от партиите на прехода. Има нужда от нови политици, които знаят и могат.”

Изненадан съм от възраждането на стари блогъри. Отбелязвам специално bojinkata. За една седмица (18-26 септември) е пуснал цели 16 постинга на такива теми. Същински краевед от Троян! И като kolevm38 пише.

25-0916:19 - Това по ТВ-тата не го дадоха!!!! Оцапаха членките!!

“Това не го даваха по ТВ -  Хвърчаха яйца. Оцапаха членките!!!
ДКЕВР = ОРГАНИЗИРАНА ПРЕТЪПНА ГРУПА РАБОТЕЩА ЗА МОНОПОЛИТЕ”

Пак 25-09 16:12 - Украйна - 25 септември

“Икономиката и цяла  Украйна минава на военни релси. Пораженко изпълнява точно указанията на фашингтон. Урките разконсервират бойната техника, която е била ползвана в АЕЦ Чернобил при инцидента през 1986 г. и е силно радиоактивна. Изпраща се на  Донбас. Войниците се притесняват за своето здраве! Но Пораженко няма друг избор - 65%, по негови думи, от техниката е унищожена или е в ръцете на опълчението.”

Идиотски опорни точки. Не намирате ли?

Я, да видим сега умника kostadin. Мое мнение е, че когато пише в оригинал, е много... Затова го иронизирам с епитета “умника”. Напоследък – вероятно на сбирките - са му казали да не ги излага и да пуска само чужди материали copy/paste. Да де, ама и с “рози да се накичи, насраното ще си личи”. На 24-09-2014 пуснал едно видео от youtube.ru, наречено “Американцi в панике! Российский ответ угрозам Запада!” (Дори заглавието не е превел. Да не обърка нещо.) Там, вътре във видеото, има кадри,  зашеметяващи нормалния човек на 21 век: Нови мощни наземни катюши изстрелват ракети, а зареждащите ги седят отстрани с ръце на ушите си да не им се пукнат тъпанчетата от страшния гръм. Гумите на автомобили-влекачи, високи колкото човешки ръст, тъпчат снега на Червения площад, кой ноември не се уточнява. И всичко това на фона на песни от Великата Отечествена!...

Снощи видях по телевизията, вероятно и kostadin го е гледал, как уплашените американци изобщо не припарват до бойното поле в ИД, а седят пред пултовете си на морските кораби в Оманския залив и чрез мишката на монитора насочват ракетите си кеф им в комина на рафинерията, кеф им в прозореца на началника.

А знаете ли какво пише kushel? Ами, четете го, де. Да видите безпомощността на неизлечимата комунистическа злоба. Можете да четете и dolce, и dedence, и djani. Един дол дренки са. “Мръсната евроатлантическа общност” ги съсипва.

Theeconomist-a няма да можете да четете. Той заряза отглеждането на разсада за червени домати (че доматите от ЕС му нае(б.а.)ха начинанието) и сега повдига бойния си дух с конна езда. Знаете ли кое “ме кефи максимално” – Такива времена настанаха, че той, дето като шеф секретарките наред безплатно..., сега е принуден да си плаща язденето. И ако иска ескадронът му да пийне бира след удоволствието, и нея трябва да купи собственоръчно. Няма кой да му чеше вуната вече, трябва сам да се обслужва.

Ех, какви времена доживяхте, char-ini!

 

П.П. За mt46 и още няколко подобни нему - след изборите. “Номерът”, който съм им подготвил, изисква фактите от гласуването да станат факти.



Тагове:   kostadin,   freeoldmen,   aip55,   vishnichka,   kenefski,   nikikm,   kasnaprolet9999,   peteff,   fascindo,   kolchakova,   bojinkata,


Гласувай:
9



1. vmir - "Общата им характеристика е простотия. Простотия във всичките й форми."
30.09.2014 09:48
Съгласен съм напълно!
цитирай
2. milady - хахахахаха
01.10.2014 21:12
Велик си....майсторее ...
цитирай
3. yoan2015 - Аз очаквах Кенефски да се появи като ...
23.06.2016 14:41
Аз очаквах Кенефски да се появи като Клозетски или Нужников, но уви, явно Блогът го е загубил завинаги. Голяма загуба.
цитирай
4. dobronameren - Не зная точно кого наричаш Кенефски,
23.06.2016 15:09
но много ми харесва "превода" му - Нужников. Бях забравил тази изразителна дума "нужник". Напоследък езикът ни избледнява - "тоалетна"? - Боже-е-е, какво общо има тоалета с Нуждата. А пък що за неясно е това WC...
цитирай
5. yoan2015 - Къде изчезна Кенефски? - попита ...
23.06.2016 15:44
Къде изчезна Кенефски? - попита тревожно Никикм, за този става въпрос.
цитирай
6. dobronameren - Nikikm?
23.06.2016 16:18
Този кенефски продължава да се напъва - 114 постинга само за този юни. А днес е едва 23-ти. Голямо кензане пада. Прелест! Майкината им!
цитирай
7. yoan2015 - Извинявам се за неточното ми обя...
23.06.2016 16:47
Извинявам се за неточното ми обяснение, имах предвид "истинският" Kenefski, който разтревожил с изчезването си Nikikm. Има го по - горе в постинга.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872454
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031